Leica UTILIFINDER+ SET vyhľadávač vedení

813267S

Nové

Leica UTILIFINDER+ SET je zostava vyhľadávača vedení Leica UTILIFINDER+ a vysielača signálu Leica UTILIGEN

Viac detailov

948,00 € s DPH

790,00 € bez DPH

Do 2 - 3 dní

Leica UTILIFINDER+

Je jednoduchý a lacný vyhľadávač káblov, vodovodných potrubí, plynových potrubí, ale aj telefónnych a dátových káblov v okolí rodinných domov či iných stavieb. UTILIFINDER nie je vhodný na použitie mimo stavieb s 220V zásuvkou. Káble a potrubia detekuje do hĺbky 3 metrov s 10% presnosťou určenia hĺbky.

Upozornenie: Leica UTILIFINDER+ je vyhľadávač určený primárne na vyhľadávanie inžinierskych sietí v bezprostrednej blízkosti rodinných domov či iných stavieb. Pre možnosť vyhľadávať vodovodné potrubia, plynové potrubia, dátové alebo telefónne vedenia musí byť generátor signálu Leica UTILIGEN zapojený do elektrickej siete stavby, ktorej rozvody sa hľadajú. Elektrické vedenia pod napätím dokáže UTILIFINDER+ vyhľadávať kdekoľvek bez potreby použitia generátora signálu.

Vyhľadávač vedení je nástroj, pomocou ktorého predídete tomu, aby ste pri výkopových prácach na stavbe presekli elektrické káble, prerazili vodovod či plynové potrubie. Takéto incidenty počas výkopových prác znamenajú nielen veľké nebezpečenstvo pre pracovníkov, či výrazne zdržanie celého projektu, ale opravy poškodených inžinierskych sietí a prípadné pokuty stoja vždy veľa peňazí.

Vyhľadávač vedení Leica UTILIFINDER+ dokáže pod povrchom zeme detekovať rôzne typy inžinierskych sietí. S jeho pomocou tak dokážete detekovať a presne lokalizovať živé elektrické vedenia, vodovodné potrubia, plynové či telefónne prípojky. Tento jednoduchý vyhľadávač podzemných vedení má veľmi intuitívne ovládanie, preto na jeho obsluhu nie je potrebné žiadne zaškolenie, stačí vybaliť z krabice a začať používať.

Leica UTILIFINDER+ je vyhľadávač vedení ideálny pre menšie stavebné firmy, ktoré potrebujú mať istotu, že nenarazia na plytko uložený kábel alebo potrubie pri výkopových prácach či terénnych úpravách. Najväčšími výhodami tohto vyhľadávača vedení sú:

  • Veľmi jednoduchá a intuitívna obsluha
  • Veľký prehľadný displej
  • Zvuková signalizácia
  • Detekcia až do hĺbky 3 metre
  • Vysielač signálu Leica UTILIGEN pre detekciu neživých elektrických káblov (dokúpiteľné príslušenstvo)
  • Sonda Leica UTILIDRAIN pre vyhľadávanie betónových alebo plastových odpadových potrubí (dokúpiteľné príslušenstvo)

Možnosti využitia vyhľadávača vedení

Samotný vyhľadávač Leica UTILIFINDER+ v AUTO režime dokáže detekovať živé elektrické vedenia.

Leica UTILIFINDER+ spolu s vysielačom Leica UTILIGEN umožňujú vyhľadávať široké spektrum inžinierskych sietí, ktoré sú samotným detektorom nevyhľadateľné. Vďaka signálu, ktorý rozvodnej siete vysiela generátor signálu UTILIGEN dokáže UTILIFINDER+ určovať okrem polohy aj hĺbku inžinierskych sietí.

Dokúpitelné príslušenstvo: Leica UTILIDRAIN je sonda, ktorá sa vkladá do plastových alebo betónových potrubí kde vysiela signál, ktorý zachytí vyhľadávač Leica UTILIFINDER+ a tak dokážete presne detekovať polohu takýchto nekovových potrubí pod povrchom zeme.

Ako funguje vyhľadávač vedení?

Obsah balenia

  • 1 x Leica UTILIFINDER+ vyhľadávač vedení
  • 1 x Leica UTILIGEN vysielač signálu

Technické parametre

Vyhľadávač vedení Leica UTILIFINDER+

Senzor priblíženia: pre objekty bližšie ako 30 cm od povrchu
Informácia o hĺbke vedenia : 0.3 m až 3 m
Presnosť určenia hĺbky: 10%
Odolnosť: IP54
Napájanie:  6 x AA  alkalické batérie
Výdrž batérie: 40 hodín pri 20°C
Hmotnosť s batériami: 2.7 kg

Vysielač signálu Leica UTILIGEN

Frekvencia: 33 kHz
Zdroj: bežná zásuvka 220 V
Rozmery
Šírka: 61 mm
Výška: 47 mm
Dĺžka: 103 mm
Bez zvýšenej odolnosti - použitie v interiéri
Pracovná teplota: 0 - 40° C
Vstupné napätie: 230 V
Spotreba: 2 VA
Hmotnosť: 255 g

Podobné produkty